fredag 12 augusti 2011

Träningstips

Pilatesövningar. En del av er kanske har en stability cushion hemma. Eller wobbly som jag kallar den. Här kommer några övningstips:



Utfallssteg: Bakfoten på wobbly. Sen tar du ett stort kliv fram och sjunker ner så att båda knäna hamnar i 90graders vinklar. Håll överkroppen upprätt och krama om magmusklerna kring midjan. Du står kvar och sträcker upp båda benen och sen sjunker ner igen. Med kontroll. Tänk på att fötterna ska inte stå i någon linus på linjen variant, utan höftbrett isär. Gör ca 10ggr på varje ben. Din rumpa kommer tacka dig.



Sidböj: Tryck in wobblyn nära höften, in under midjan. Luta dig över i en sidböj position med överkroppen. Handen under huvudet för stöd. Andra armen sträcker utmed benet. Sjunk ner med överkroppen mot golvet en aning och sen dra dig upp i en sidböjning i midjan. Du ska känna hur du pressar bröstkorgen ner mot höften och att det verkligen nyper åt i midjan. Vill du köra extra tungt så sträcker du ut undre armen (de du hade under huvudet) och låter armen vara sträckt långt bort i från kroppen när du gör övningen. Den här formar till midjan rätt bra.

Push-ups: Ena handen på wobbly och andra handen på golvet. Vanliga armhävningar helt enkelt fast med en twist. Twisten är asymmetrin. Att båda armarna inte är på samma typ av underlag gör att du måste koppla på mer muskler för att stabilisera upp kroppen. Det är väldigt bra och ger grymma resultat.
Självklart om du är stark nog så gör du dessa armhävningar med raka ben. Jag har knäna i mattan för att dessa kort togs för en grundkurs vi hade på jobbet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar